Wat is op dit moment de beste VR bril?

Wat is op dit moment de beste VR bril?

Er  zijn vele VR brillen op de markt, dit houdt tegelijkertijd in dat het ook lastig te zeggen is welke VR bril op dit moment de beste is. Dit hangt natuurlijk ook af van welke VR bril het beste bij u past. De één vindt vooral functionaliteit belangrijk en de ander vindt het gebruiksgemak een must. De vraag: wat is op dit moment de beste VR bril? Is daarom lastig te beantwoorden. Wat wij wel voor u hebben gedaan is een overzicht gemaakt met een top 5 van VR brillen, die op dit moment erg gewild zijn. Dit zijn VR brillen in allerlei verschillende prijsklassen.

1. Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is op dit moment één van de meest verkochte VR brillen. Dit komt onder andere doordat de Gear VR vaak in combinatie werd verkocht met een smartphone en dat deze ook nog wel eens cadeau werd gedaan bij de aanschaf van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7. De Gear VR werkt op verschillende smartphones van Samsung en is door ons reeds getest. Wij beoordelen deze VR bril dan ook ruim voldoende. Wilt u meer weten over deze VR bril en waar u deze kunt kopen? Lees dan onze review.

2. LG 360 VR

De LG 360 VR is te vergelijken met de Samsung Gear VR, al is deze wel iets verder ontwikkeld. Zo hoeft de smartphone niet in de VR bril geschoven te worden zoals dit wel het geval bij de Samsung Gear VR is. Daarnaast is de LG 360 VR iets compacter waardoor het uiterlijk van de VR bril iets fraaier is dan zijn concurrent. Het grootste verschil zit voornamelijk in de prijs. De prijs van de LG 360 VR zit namelijk tussen de goedkopere VR brillen en de high-end modellen zoals de Oculus Rift en de Sony Playstation VR. Dit is iets wat onterecht is wat ons betreft omdat de functionaliteiten van LG 360 VR niet veel verschillen met die van de Samsung Gear VR.

3. Sony Playstation VR

De VR bril van Sony die speciaal is uitgebracht voor de Playstation 4 is één van de meest doorontwikkelde VR bril van dit moment. De Sony Playstation VR heeft een eigen scherm welke is ingebouwd in de VR bril, dit werkt in combinatie met een Playstation 4. Het is dus geen standalone VR bril die werkt zonder een extern apparaat. Toch zijn de eerste reacties overwegend positief over deze VR bril en krijgen gebruikers erg veel virtual reality terug voor deze VR Bril.

4. Google Cardboard

Ondanks dat deze veel minder kost dan zijn concurrerende VR brillen staat deze VR bril toch in onze top 5. Dit komt doordat het product een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Voor een paar tientjes heeft u al een Google Cardboard in huis. Hiermee kunt u op eenvoudige wijze kennis maken met virtual reality. Voor veel mensen die niet tot de early adopters behoren en dus ook niet bereidt zijn om voor veel geld een VR bril aan te schaffen, is deze VR bril een uitkomst. Kwalitatief gezien zouden we op de vraag: Wat is op dit moment de beste VR bril? Niet een Google Cardboard adviseren, om virtual reality een uit te proberen kunnen wij u deze VR bril wel adviseren!

5. Oculus Rift

In dit lijstje kan uiteraard de Oculus Rift niet ontbreken, de VR bril moet alle verwachtingen gaan overtreffen. De VR bril belooft namelijk allerlei virtual reality beelden vlijmscherp op een display te brengen. Oculus Rift maakt gebruik van de nieuwste technieken en moet de meest complete virtual reality ervaring geven die er op dit moment te vinden is. Dit ziet u ook terug in de prijs, de Oculus Rift is op dit moment namelijk de duurste VR bril die er is. Doordat we deze nog niet hebben kunnen testen weten we niet of de Oculus Rift niet alleen de duurste maar ook de beste is. Wat we wel weten is dat een Oculus Rift enkel werkt middels een PC die voldoet aan de eisen die er nodig zijn om de VR bril optimaal te laten werken.

Bestel een VR bril in onze webshop – Wat is op dit moment de beste VR bril

Om antwoord te geven op de vraag: Wat is op dit moment de beste VR bril? Kunt u het beste eerst bepalen wat voor type VR bril u wilt en in welke prijsklasse op zoek gaat. In onze webshop vindt u veel verschillende VR brillen die u tegen een scherpe prijs kunt bestellen. Bekijkt u daarom eens het aanbod op onze website en bestel een VR bril die bij u past. Wij wensen u alvast veel virtual reality plezier.