Werkt een VR bril ook op mijn telefoon?

Werkt een VR bril ook op mijn telefoon?

Vaak krijgen we de vraag: Werkt een VR bril ook op mijn telefoon? Op deze pagina zullen wij deze vraag gaan beantwoorden!

Een VR bril is een product dat zich razendsnel ontwikkelt en steeds meer functies krijgt. Op dit moment wordt een VR bril het meest gebruikt in combinatie met een telefoon. Veel producenten van telefoons hebben al een VR bril ontwikkelt die uitsluitend werkt op een bepaalt type telefoon. Daarnaast zijn er ook VR brillen op de markt die werken op allerlei verschillende telefoons. In dit artikel geven wij u meer informatie over VR brillen die werken op telefoons en wat de verschillen zijn van VR brillen die universeel zijn en VR brillen die alleen werken bij een bepaalt type telefoon.

VR bril voor Samsung en LG

Op dit moment zijn de producenten Samsung en LG degene die speciaal een VR bril hebben ontwikkeld voor hun smartphones. De meest bekende is de Samsung Gear VR. Deze hebben wij bij GoedkopeVRbril.nl zelf ook getest. Als we de Samsung Gear VR vergelijken met een universele VR bril kunnen we al snel concluderen dat de Gear VR veel beter werkt en een veel betere beleving van virtual reality geeft. Dit komt onder andere door het feit dat deze speciaal ontwikkeld is voor de telefoons van Samsung. Daarnaast is de Samsung Gear VR samen met Oculus ontwikkeld. Oculus is één van de vooruitstrevendste ontwikkelaars van de VR bril. Dit in combinatie met Samsung zorgt ervoor dat er een VR bril is ontwikkeld die erg toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Naast Samsung heeft ook LG ervoor gekozen om een VR bril te ontwikkelen die speciaal aansluit op bepaalde modellen van LG. De LG VR 360 is te vergelijken met de Samsung Gear VR en werkt zeer soepel allerlei 3D games en films af. Het enige nadeel van LG VR 360 is dat deze op dit moment enkel nog werkt in combinatie met een LG G5. Voor deze types VR brillen geld: Werkt een VR Bril ook op mijn telefoon? Bekijk goed bij de omschrijving van het product welke types smartphones hier geschikt voor zijn.

 

Universele VR bril – Werkt een VR bril ook op mijn telefoon?

Naast VR brillen die speciaal ontwikkelt zijn voor bepaalde types telefoons zijn er ook VR brillen die op allerlei telefoons zijn aan te sluiten. Vaak is de enige vereiste dat de telefoon niet te klein en niet te groot is. Zo heeft Google ook een zeer simpele VR bril ontwikkelt genaamd: Google cardboard. Een Google cardboard is een zeer eenvoudige en goedkope VR bril waarmee u kennis kunt maken met virtual reality. Een Google Cardboard werkt op elke telefoon die virtual reality ondersteund.  Onze conclusie over een Google Cardboard is dat deze leuk is om kennis te maken met virtual reality maar het voor de rest te eenvoudig is om echt virtual reality op de wijze waarvoor het bedoelt is te kunnen ervaren.

De voordelen van een universele VR bril

Naast een Google Cardboard zijn er heel veel andere modellen die universeel zijn en een goede kwaliteit hebben waardoor u virtual reality kunt beleven zoals dat bedoelt is. In onze webshop vindt u hier een aantal modellen van.  Het grote voordeel van universele VR brillen is dat deze werken op allerlei verschillende apps, ze zijn niet gebonden aan bepaalt besturingssysteem zoals dit wel het geval is bij bijvoorbeeld de Samsung Gear VR. Een Gear VR werkt namelijk alleen op de software van oculus die u op uw telefoon dient te installeren, dit zorgt ervoor dat u niet enkel apps kunt gebruiken die Oculus heeft toegevoegd aan het besturingssysteem. Ditzelfde geldt overigens voor de LG VR 360. Het voordeel hiervan is dat alle apps wel geoptimaliseerd zijn voor de desbetreffende VR bril.

Werkt een VR bril ook op mijn telefoon?

Is uw telefoon geschikt voor virtual reality?

Zoals u heeft kunnen lezen in dit artikel werkt een VR bril goed op een telefoon. Het zijn overigens wel enkel speciale modellen van een VR bril die werken op een telefoon. Zo werkt bijvoorbeeld de VR bril van Sony die ontwikkelt is voor een PlayStation 4 niet op een telefoon. Daarom is het verstandig om bij het bestellen van een VR bril goed te kijken of deze geschikt is voor uw telefoon.

Neem  eens een kijkje in onze webshop!

Werkt een VR bril ook op mijn telefoon? Als u in het bezit bent van een redelijk nieuwe smartphone waarschijnlijk wel! Bekijkt u dan eens in onze webshop welke modellen wij u aan kunnen bieden en profiteer van onze scherpe prijzen!