VR Games – De top 10 VR Games!

VR Brillen zijn er in veel soorten en maten. De VR-bril is erg in opkomst, zo is de verwachting dat over een aantal jaar iedereen beschikt over een VR-bril. VR brillen worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Denk hierbij aan: gaming, films en sociale netwerken. Hier beschrijven wij diverse VR games die er op dit moment op de markt zijn. In eerste instantie hebben wij een top 10 voor u opgesteld van VR games die te spelen zijn op de smartphone. Bekijk de top 10 VR Games van dit moment hieronder:

VR Games

  1. VIRTUAL KAIJU 3D

Bij deze game speelt u Godzilla, in de game is het doel om zoveel mogelijk gebouwen te slopen en helikopters naar de grond te halen. Het leuke van deze app is dat u ook de microfoon moet gebruiken. Zo moet u bijvoorbeeld ‘shoot’ roepen om een helikopter naar de grond te halen. Het spel is dus erg interactief. Een minpunt aan deze game is dat de graphics niet heel bijzonder zijn.

  1. Fasthit VR

Zoals de naam al zegt: deze game is een shooter. Elke seconde wordt er een kogel afgevuurd op uw doelwit. In het begin is dit nog makkelijk, maar nadat de game vordert wordt dit al snel lastiger. Voor elk level heeft u 25 seconden de tijd. In totaal zijn er 45 levels voor deze game. Doordat er tijd bij het spel komt kijken, is het een leuke en actieve game waar goed gebruik gemaakt wordt van de VR. De graphics zijn wat beter dan die van Virtual Kaiju, maar nog steeds laat dit de wensen over. Daarbij komt dat er €0,99 voor de app betaalt moet worden.

  1. Header VR

Het klinkt als een vrij simpel spelletje. Er wordt een corner genomen en u moet de bal in het doel koppen. Doordat in de game de VR-bril goed wordt toegepast, is het een erg toffe game. Hoe meer kracht u met uw hoofd zet, hoe meer kracht de bal mee zal krijgen. Het is dus een erg realistische game. De graphics zien er goed uit. Het enige minpunt is dat de game op een gegeven moment erg eentonig is. Wij wachten dus nog op de toevoeging van extra missies en spelopties.

  1. VR Sniper

Zoals de naam al zegt: het is een sniper shooter. Bij deze game moet u de VR-bril op een doelwit plaatsen en deze neerschieten. Het leuke aan deze game is dat er verschillende moeilijkheidsgraden in zijn verwerkt. Hoe hoger het niveau, hoe meer obstakels u neer moet schieten. Het minpunt zit hem bij deze game ook weer in de graphics. Deze zijn niet bijzonder en erg saai te noemen.

  1. Scorched Battalion

Ook dit is weer een shooter. Bij deze game moet u tanks en dergelijke neerschieten. De verhaallijn van deze game is erg goed. Er is dus echt aandacht aan de game besteed. Het mindere aan deze game is dat de besturing erg moeilijk is. Dit maakt toch dat de game beleving een stuk minder is. De graphics zijn redelijk te noemen. Al met al een leuke game, het is wel erg jammer dat de besturing zo lastig is. Er is dus nog veel  meer uit deze game halen.

  1. Mad Race VR

Bij dit spel zit u in een auto en wordt u meegenomen in een verrassend avontuurlijke rit. De game ziet er erg goed uit. De VR beleving komt ook erg goed naar voren. Het mindere aan deze game is dat u de auto niet zelf kunt besturen. De game is dus leuk, maar waarschijnlijk bent u er snel op uitgekeken.

  1. Snowball Fight

Deze game is erg ludiek. U moet sneeuwballen afvuren op cadeautjes die de Kerstman achterlaat. Er zijn drie verschillende levels. Het leuke is dat u elke keer uw topscore kunt verbeteren. Elke drie seconden wordt er een sneeuwbal afgeschoten, dit is wel wat aan de lage kant. De graphics zijn van deze game niet heel bijzonder, al valt er in vergelijking met andere games weinig op aan te merken.

  1. Brave The Wave VR

Bij deze game vaart u op een vlot over de zee. U moet in deze game zoveel mogelijk munten en food verzamelen. Hiermee kunt u sneller varen en het eiland sneller bereiken. Doordat u onderweg te maken krijgt met allerlei obstakels is het een erg leuke game. Er zitten een aantal elementen in die lang niet in elke VR game voorkomen. Doordat u het vlot kunt upgraden blijft de game erg uitdagend. Enige minpuntje is dat de game in het begin lastig te besturen is.

  1. Smash Hit VR

Bij deze game is het de bedoeling dat u met balletjes allerlei obstakels neerschiet. Het komt bij deze shooter erg op concentratie en reactievermogen aan. Bij elk level dat u verder komt gaat de moeilijkheidsgraad omhoog. De graphics zijn erg goed, de game is zelfs te spelen in full HD. Al met al is dit één van de beste VR games van dit moment. De besturing is erg simpel, dit maakt het voor de gebruiker erg eenvoudig om het spel te spelen.

  1. Omega Agent

Dit is volgens ons de beste VR game van dit moment. Doordat het spel maarliefst 40 levels heeft, bent u er niet zomaar op uitgekeken. In de game bent u een super spion die op een afgelegen eiland moeilijke manoeuvres moet uitvoeren. Bij deze game heeft u de mogelijkheid om vrij door een stad uit de jaren 60 te vliegen. Er zijn erg veel verschillende spelopties. Zo kunt u ervoor kiezen om missies te voltooien of om gewoon vrij door de stad heen te vliegen. Er zijn erg veel verschillende wapens die u kunt vrijspelen. Alles ziet er erg gelikt uit in deze game. De VR ervaring komt in deze game erg goed tot zijn recht. Wij kunnen geen minpunten ontdekken!