Oculus kopen

De Oculus Rift VR-bril is toch wel de VR-bril waar alle virtual reality liefhebbers naar uitkijken. Door de grote stappen die virtual reality de laatste jaren gemaakt heeft, wordt deze VR-bril gezien als het paradepaartje van virtual reality. Hier is de prijs ook wel naar, de verwachte adviesprijs is zo’n €699. Hier moeten we wel bij zeggen dat er jarenlang achter de schermen hard gewerkt is aan deze VR-bril. Iedere gadgetliefhebber kijkt reikhalzend uit naar de release van het product. Wij zetten alle feiten die we tot nu toe weten voor u op een rijtje.

Levering komt langzaam op gang

Het was wel even wachten voor degene die erg enthousiast waren over de Oculus. In het begin werden er namelijk enkel ontwikkelaars versies verspreid onder mensen die in het bedrijf hadden geïnvesteerd. Nu is zo langzamerhand de uitlevering aan consumenten begonnen en kunnen we niet wachten om het product te testen.

Technische specificaties

De Oculus VR-bril heeft een resolutie van 2160 X 1200 pixels en 1080 X 1200 pixels per oog. Op de display worden hoogwaardige beelden weergegeven die erg vloeiend lopen, het beeld wordt ververst met een frequentie van 90Hz. Wanneer we dit vergelijken met Playstation VR, is dit iets minder. Het is de vraag of we hier bij het gebruik van de VR-bril iets van zullen merken.

Uitmuntend

Bij goedkopere VR-brillen is er nog wel eens het probleem dat de positiebepaling van de VR-bril niet optimaal is. Dit houdt in dat het beeld van de VR-bril niet altijd gelijk loopt met de daadwerkelijke positie van het hoofd. Bij de Oculus Rift VR-bril is dit niet het geval. De positiebepaling van deze VR-bril is erg goed en eigenlijk de beste die er op dit moment is. Hierin zien we goed terug dat er met veel aandacht een degelijke VR-bril is ontwikkeld door Oculus.

Vereisten voor uw PC

De Oculus Rift VR wordt gekoppeld aan uw PC. Doordat de Oculus een hoogwaardig product is en krachtige specificaties heeft, wordt dit ook van uw PC verwacht. De Oculus VR-bril is dus niet op elke PC zomaar te gebruiken. Wij hebben de specificaties waar uw PC aan moet voldoen voor u op een rijtje gezet:

  • Nvidia GTX 970- of AMD 290-videokaart
  • Intel Core i5-processor
  • 8 GB werkgeheugen
  • Windows 7 of hoger
  • Minimaal twee USB poorten

Oculus gaat ook totaalpakketten aanbieden aan de consument. Dit houdt in dat u de Oculus Rift VR voor een meerprijs kunt kopen met een PC erbij die geschikt is voor de VR-bril. U weet dan in ieder geval zeker dat uw PC geschikt is voor de Oculus Rift VR. Hier zit een prijskaartje aan, hoeveel dit ongeveer zal gaan kosten is bij ons nog niet bekend. Zodra we dit weten, melden wij het u!

Wat kunnen we ermee?

Het klinkt allemaal leuk de Oculus Rift VR, maar wat kan u daadwerkelijk met de VR-bril? U kunt uiteraard games spelen, zoals op alle andere VR-brillen. Oculus levert bij de VR-bril een speciale controller die het gamen op een VR-bril nog leuker maakt. Met de Oculus Rift VR-bril kunt u ook films gaan kijken. Er worden steeds meer films ontwikkelt die u kunt kijken in virtual reality. Zo heeft Oculus een eigen filmstudio waar films worden geproduceerd die met de VR-bril bekeken kunnen worden. Naar mate de tijd vordert zult u dus veel meer kunnen doen met de VR-bril. Zo kunt u nu al wel met de VR-bril gebruik maken van bijvoorbeeld Google Streetview. U kunt dus virtueel lopen door bepaalde straten en dergelijke. In de toekomst kunnen we zelfs daten met een VR-bril. De verwachting is dat Oculus hier als eerste op in zal spelen met de VR-bril. Uiteraard houden wij u goed op de hoogte over de ontwikkeling rondom nieuwe trends in de VR wereld.

Conclusie

We kunnen dus erg veel verwachten van de Oculus Rift VR. Het is een goed product waar erg veel aandacht aan besteed is. Doordat er wat leveringsproblemen zijn is het nog de vraag wanneer we de VR-bril kunnen bestellen en de volgende dag al in huis hebben. Wel is duidelijk dat de Oculus Rift VR zorgt voor de beste virtual reality ervaring van dit moment. Ondanks dat de adviesprijs wat hoog is en uw PC erg krachtig moet zijn, krijgt u hier erg veel voor terug!

Update 3-5-2016
In de Verenigde Staten gaat Oculus beginnen met het verkopen van de VR-bril in fysieke en online winkels. Dit meldt Oculus op maandag 2 mei 2016. Door een tekort aan onderdelen kon de producent nog niet alle pre-orders uitleveren aan haar klanten. Komend weekeinde hoopt Oculus  dat de VR-bril in verschillende winkels ligt. In eerste instantie kunnen enkel de consumenten die een pre-order hebben geplaatst de VR-bril ophalen. Wanneer de VR-bril voor de losse verkoop in de schappen ligt is nog onbekend, evenals wanneer dit in Nederland het geval is.