VR Movie

Een VR Movie kijken? Het is mogelijk!! Lees direct verder hoe in dit artikel.

Heeft u altijd al willen kijken naar een film alsof u er zelf bij bent? Met een VR-bril is dit vanaf heden mogelijk. Bij VR films zijn de films 360 graden opgenomen en zo kunt u letterlijk in een film stappen. Bij een VR film bepaalt u zelf waar u naar kijkt. Het leuke hieraan is dat wanneer u een film kijkt met een groep vrienden, iedereen iets anders ziet. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het produceren van films die in 360 graden zijn opgenomen.

VR Movie360 graden films met de VR Movie

Oculus is in samenwerking met de entertainment wereld in Los Angeles begonnen met het opzetten van een filmstudio, deze studio gaat uitsluitend 360 graden films produceren. Zo zijn er al wat korte filmpjes geproduceerd die al te zien zijn op een VR-bril. Het is dus nog even wachten tot er complete speelfilms worden geproduceerd die in 360 graden te zien zijn. Hoelang dit nog duurt weet niemand, al verwachten wij dat er over een klein jaar al een aantal volledige films beschikbaar zijn die in 360 graden bekeken kunnen worden.

Een film thuis en toch ook in de bioscoop kijken

Films kijken met een VR-bril is nu ook al mogelijk. Zo zijn er apps waardoor het lijkt alsof u in de bioscoop naar een film zit te kijken. U bepaalt zelf de verhoudingen van het scherm en wanneer u beweegt met uw hoofd reageert het geluid daar ook op. Er zijn diverse apps waarmee u dit kunt doen. Zo heeft Oculus er ook één ontwikkeld.

Nu al een VR Movie kijken?

De ontwikkelingen rondom het bekijken van films in virtual reality zijn nog in volle gang! De eerste filmpjes zijn al te bekijken met een VR-bril. Wij zijn erg benieuwd naar de ontwikkelingen rondom VR-films. Wilt u nu alvast een film bekijken in 360 graden of een film kijken met een VR-bril? Bekijk dan eens onze website en ontdek de goedkoopste VR-brillen!