Hoe werkt een VR Bril?

Dit is hoe een VR Bril werkt

De laatste jaren zal u vast vaker iets gehoord hebben over een ‘VR Bril’. Het product geeft ons de mogelijkheid om gebeurtenissen in virtual reality mee te maken. Dit houdt in dat we in een 360 graden wereld allerlei dingen kunnen beleven alsof we er echt bijzijn. In dit artikel geven we u meer informatie over hoe een VR bril werkt. Veel mensen weten namelijk wel globaal hoe het product werkt maar weten lang niet alles. Leest u snel verder en ontdek hoe een VR Bril werkt!

Hoe ziet het eruit?

In het filmpje hieronder laten wij u allereerst zien hoe het werkt wanneer u een VR Bril op uw hoofd geplaatst heeft en in een achtbaan gaat zitten!

Welke soorten VR Brillen zijn er?

Daarnaast gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat niet iedere VR Bril hetzelfde werkt. Er zijn namelijk verschillende soorten VR brillen. De verschillende soorten VR brillen zijn:

  • VR-bril voor een smartphone
  • VR-bril voor een PC of laptop
  • Standalone VR-bril
  • Spelcomputer VR-bril

Het is namelijk zo dat elke VR bril met een bepaalt apparaat gekoppeld moet worden op een standalone VR bril na, deze werkt namelijk zonder een ander apparaat. De overige soorten moeten gekoppeld worden met een extern apparaat zoals een smartphone, pc of een spelcomputer. In de volgende alinea’s behandelen wij stuk voor stuk hoe een bepaalt type VR bril werkt.

VR Bril voor een smartphone

Een VR Bril die gekoppeld moet worden aan een smartphone werkt vaak maar op één type VR Bril. Dit komt doordat de producent van de smartphone vaak zelf een VR Bril heeft ontwikkeld die perfect aansluit op de desbetreffende smartphone. Zo heeft Samsung een tijdje geleden al een VR Bril ontwikkeld voor de Samsung S6, S6 Edge, S7 en S7 Edge. Doordat deze VR bril goed aansluit op de smartphone is het product ook erg gebruiksvriendelijk. Naast Samsung heeft ook LG een VR Bril op de markt gebracht die aansluit op de nieuwste smartphones van LG. Apple heeft op dit moment nog niets laten weten over het op de markt brengen van een VR Bril voor Apple telefoons. Hierdoor zijn iPhone bezitters op dit moment nog genoodzaakt om een VR Bril te kopen die op meerdere smartphones past en niet speciaal gemaakt is voor de iPhone.

Hoe werkt een VR Bril
Samsung Gear VR

VR Bril voor een PC of Laptop

Over een VR Bril voor een PC of laptop zal u waarschijnlijk iets minder gehoord hebben dan over een VR Bril voor een smartphone. Dit komt onder andere doordat de markt voor VR Brillen voor een PC of Laptop iets later op gang lijkt te komen dan die voor bijvoorbeeld smartphones. Met een VR Bril voor een PC of laptop kunt u onder andere games spelen op uw PC in virtual reality. De verwachting is dat de mogelijkheden voor deze VR Brillen nog veel meer ontwikkeld zullen worden. Zo moet de Oculus Rift  ervoor zorgen dat u een complete virtual reality kunt ervaren wanneer u achter uw PC of laptop zit.

Standalone VR Bril

Een Standalone VR Bril staat zoals de naam al zegt op zichzelf. U hoeft deze dus niet aan een bepaalt product te koppelen aan de VR Bril. De VR Bril werkt namelijk zelfstandig en zonder een extern apparaat dat aan de VR Bril gekoppeld moet worden. Houd onze webshop in de gaten voor meer nieuws over nieuwe standalone VR Brillen die op de markt zullen verschijnen.

Spelcomputer VR Bril

Virtual Reality is enorm populair in de gamewereld. Zo heeft Sony onlangs een VR Bril uitgebracht voor de Playstation 4. Deze VR Bril is revolutionair op het gebied van gaming. Doordat de speler zich echt in de game begeeft zal de speler een uniek en nieuw gevoel beleven bij het spelen van de game. Daarnaast zijn de graphics uitmuntend in vergelijking met andere virtual reality game ervaringen. Het product heeft een hoge prijs van €399,- maar zal alle verwachtingen overtreffen. Op onze website hebben wij een speciale productpagina over de Sony Playstation VR.

Hoe werkt een VR bril
Sony Playstation VR

Hoe kan ik een VR Bril gebruiken?

Naast de soorten VR Brillen leggen wij u ook op deze pagina uit hoe het product in zijn werk gaat. De meeste VR Brillen plaatst u op uw hoofd. Nadat u deze op uw hoofd heeft geplaatst kunt u bij de iets uitgebreidere types het beeld instellen. Hierdoor kunt u de VR Bril zo instellen dat het met uw ogen het beeld goed te zien is. Daarna kan het ervaren van virtual reality beginnen. Wanneer u een VR Bril heeft die aansluit op uw smartphone moet u wel eerst apps downloaden die speciaal ontwikkeld zijn virtual reality.

Waar moet u op letten bij de aanschaf?

Zoals u waarschijnlijk op onze pagina heeft kunnen lezen zijn er veel soorten VR Brillen. Het is daarom goed om allereerst te kijken naar welk type VR Bril u wilt aanschaffen. Het is namelijk niet zo dat iedere VR Bril op bijvoorbeeld elke telefoon past. Vaak zijn hier afmetingen aan verbonden. Leest u daarom eerst goed welke afmetingen de VR Bril heeft en of deze geschikt is voor uw smartphone. Daarnaast is het goed om vooraf te bepalen waar u de VR Bril voor gaat gebruiken. Wilt u hem gebruiken om te gamen of wilt u liever alleen ervaren hoe virtual reality in zijn werk gaat?

VR Bril kopen?

Wilt u een VR Bril kopen? Bekijkt u dan eens ons assortiment! Wij hebben veel verschillende types VR Brillen tegen scherpe prijzen. Wanneer u de VR Bril op werkdagen voor 15:00 uur bestelt heeft u deze al de volgende dag in huis! Heeft u nog vragen over een VR Bril? Of wilt u weten hoe een VR Bril werkt? Mailt u dan naar advies@goedkopevrbril.nl. Wij helpen u graag.